dinsdag 6 september 2005

Wouter Bos nog verder naar rechts?

Je zou denken dat dat onmogelijk is, maar Metro meldt vandaag dat hij vorig jaar gesproken heeft met Albert de Booij, een van de oprichters van de LPF. Ze zouden onder meer gesproken hebben over het invoeren van een tweepartijenstelsel.

Uit het artikel blijkt niet veel van de inhoud van de gesprekken, afgezien dan de invoering van een tweepartijenstelsel (welke dan: PvdA en LPF of zoiets? Of PvdA en CDA?). Ik begin het eerlijk gezegd steeds enger te vinden en met een tweepartijenstelsel is er nog maar nauwelijks verschil met de Sovjet Unie, waar de burgers democratisch konden kiezen op degenen die op de kandidatenlijst van de Communistische Partij stonden.

Of (maar dat is helemaal ontsproten uit mijn eigen ongeremde fantasie) zou Woutertje misschien wat LPF-stemmers willen lokken bij de volgende verkiezingen en heeft hij daarom geprobeerd wat ideetjes op te doen bij deze LPF-er van het eerste uur?

Het is intussen wel duidelijk dat Bos - en de PvdA, in ieder geval zolang Bos daar zijn vinger (middelvinger?) in de pap heeft - in politieke zin niet te vertrouwen is/zijn.

Geen opmerkingen: