dinsdag 20 september 2005

Moet voor de burger!?

Volgens de nieuwsbrief van NRC/Handelsblad moet de "rijksbegroting 2006 [...] de burger moet geven". Tja, ik kan me nauwelijks voorstellen dat we er moed aan zullen kunnen ontlenen - en zolang als we het verschil niet horen tussen 'moet' en 'moed' wordt er niet eens gelogen.

Het kan natuurlijk ook een gewone zetfout zijn...

1 opmerking:

Anoniem zei

Met de moet der wankuiling

Mij maak je niet wijs dat het hier om een armzalige zetfout zou gaan, daarvoor lijkt me het graaiende gedrag van de Balkende Bokkenrijders uit Den Haag te structureel.

De Dikke VanDale heeft het (onder andere) over een "in het lichaam achtergebleven spoor van druk of knelling" als correcte interpretatie van "moet". Het is duidelijk dat je hier in plaats van "het lichaam" de bevolking dient te lezen, en in plaats van "druk of knelling" de haagse citroenpers die ons op alle mogelijke manieren kaalplukt en er niet eens rotte knollen tegenoverstelt, enkel verdraaide sprookjes: niet "er was eens", maar "binnenkort zal er zijn" - juist, nog meer gebakken lucht.

En die 'rijksbegroting 2006' is de officiële handleiding waaruit alle snotverkopende regeringspooiers weer een heel jaar kletspraat zullen bakken, honderd op een hoop, en misschien nog ergens een extra voorraadje ingekuild om straks nog wat rotter uit de hoek te kunnen komen.

Afzetten die zakkenzooi, misschien moet hen de wol eens over de oren worden getrokken (maar eerst goed wassen op de oude manier, met kruiken zeik).