dinsdag 27 september 2005

Wat een gruwelijk stelletje zeikerds!

Nadat de platenboeren jarenlang niet veel verder kwamen dan zeuren over illegale CDs en over illegaal via het internet verspreide muziek, zonder dat ze moeite deden om een goed alternatief te vinden, willen ze nu meedelen in de winst van Apple. En dat terwijl Apple juist wél moeite heeft gedaan om een werkbaar systeem te vinden voor de verkoop van digitale muziekbestanden, en daarin volledig geslaagd is.

Zoals Bronfman, bestuursvoorzitter van Warner Music, het zegt: "We willen meedelen in die omzetstromen." (Webwereld van vandaag).

Nouja, die mentaliteit past wel in een kapitalistische context: anderen voor weinig geld laten zwoegen en ploeteren en zelf grof geld vangen, en dan één of twee keer per jaar naar een aandeelhoudersvergadering om sigaren te roken en sherry te drinken.

Hou me overigens te goede: ik vind de prijzen van Apple's iTunes Music Store veel te hoog voor de afgeknepen geluidskwaliteit die je krijgt, maar dat is dan weer een ander onderwerp, misschien voor een andere gelegenheid.

Geen opmerkingen: