vrijdag 9 september 2005

Colin Powell hervindt wat van zijn fatsoen

Colin Powell heeft gisteren in een TV-interview op ABC News bekend dat hij spijt heeft van zijn toespraak voor de Verenigde Naties (in 2003), waarin hij vertelde dat er bewijzen waren voor de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak: "Ik ben degene die deze toespraak hield namens de Verenigde Staten" en deze presentatie "zal altijd op mijn conto blijven staan".

Op een vraag van de interviewster zei hij: "Het was pijnlijk. Het is ook nu nog pijnlijk." Hij vond het ook "vreselijk (terrible)" toen hij erachter kwam dat hij misleid was en toen hij later ontdekte dat sommige agenten al wisten dat de informatie onbetrouwbaar was, maar dat stil hadden gehouden, was dat "verschrikkelijk (devastating)".

Desondanks heeft hij in het interview toegegeven dat hij indertijd achter Bush' beslissing stond om de oorlog te beginnen en naar aanleiding van een opmerking van 'sommigen' dat hij toen al had moeten opstappen, reageerde hij ontwijkend met de opmerking "Maar ik ben blij dat Saddam Hussein weg is". (New York Times van gisteren)

Geen opmerkingen: