woensdag 7 september 2005

Nou Bush, Rumsfeld & Co. nog!

Vandaag heb ik in diverse nieuwsuitzendingen op de radio gehoord dat Saddam Hussein bekend heeft opdracht gegeven te hebben tot het doden van o.a. duizenden Koerden. Daarbij wordt vaak vermeld dat hij hiervoor in Irak de doodstraf zou kunnen krijgen. Het betreft hier de oorlog met Iran (1980-1984) waarbij ook de Koerden betrokken werden.

Ik vraag me af hoe lang het nog duurt voordat Bush zal toegeven dat hij opdracht heeft gegeven om in een onrechtmatige oorlog duizenden Irakezen dood te bombarderen en of hij daarvoor ook de doodstraf krijgt.

Ik ben trouwens ook benieuwd of de rechter(s) bij het proces gaat (gaan) vragen wie ervoor gezorgd heeft dat Saddam voorzien werd van wapentuig, want dan komt de bedenkelijke positie van de Verenigde Staten beslist aan de orde, met daarin als sleutelfiguur Donald Rumsfeld, die als contactpersoon fungeerde tussen Saddam en Ronald Reagan" ('Reaguns', zoals Joan Baez hem noemde tijdens het Woodstock festival). Maar daar zal wel niet naar gevraagd worden, want tenslotte wordt Irak momenteel gereageerd door een stelletje vanuit Washington gecontroleerde marionetten...

Wie uitvoerige informatie wil over de vuile spelletjes van Reagan en zijn regime, kan daarvoor terecht op het National Security Archive van de George Washington University. De site is wel in het Engels, maar wie dat ervoor over heeft vindt er een zee van informatie.

Geen opmerkingen: