woensdag 7 september 2005

Onbetrouwbaar tuig!

Nadat in het begin het Balkende kabinet (zeg maar de Balkende doodskist) ons verzekerd had dat het gebruik van kernenergie zou worden afgebouwd, is inmiddels het hele achterkamertjesclubje omgezwaaid. Van het zijwind-overgevoelige mini-partijtje Dom66 hadden we dat uiteraard wel verwacht, maar tot op heden waren CDA en VVD meestal min of meer consequent in hun (weliswaar onzalige) standpunten.

Ik vermoed dat ze zó gefrustreerd zijn omdat ze wel begrijpen dat hun partijen in 2007 (en al bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar, al zijn die niet helemaal te vergelijken met parlementsverkiezingen) een kolossale trap zullen krijgen van het moe getergde Nederlandse volk, dat ze ons nog gauw even willen straffen door Nederland nog een kleine 30 jaar (tot 1933) met kernenergie op te zadelen.

Ik zou het volledig terecht vinden wanneer de schuldigen nu meteen naar Borssele zouden moeten verhuizen. Wanneer er dan iets verkeerd gaat, dan zijn zij in ieder geval bij de eerste slachtoffers van hun misdadige wanbeleid. Maar zo consequent zullen ze beslist wel niet zijn...

Geen opmerkingen: