woensdag 7 september 2005

Hoe lang duurt een dag?

Minister de Geus (A-sociale zaken) vindt het niet nodig om maatregelen te treffen om de gevolgen van de sterk gestegen brandstofprijzen voor de burgers te beperken. Hij vindt dat "We [...] ons niet gek [moeten] laten maken door de waan van de dag." Hij meent erop te moeten wijzen dat "We [...] de belasting ook niet [gaan] verhogen, als de prijzen dalen". (Spits vandaag)

Ik weet niet hoelang een dag duurt bij De Kneus thuis, maar de brandstofprijzen zijn al sterk aan het stijgen sinds de VS meenden levensruimte te moeten gaan creëren in Irak - dat is dus eerder al 'deze hele eeuw' dan hij suggereert met zijn 'waan van de dag'.

En ook die opmerking over het verhogen van de belasting is te achterlijk om serieus te nemen: De belasting wordt al sinds jaar en dag systematisch verhoogd (behalve af en toe voor de patserigste groepen), terwijl ik me, naast de lokkertjes van supermarkten, ook geen prijsverlaging kan voorstellen. En voordat Kneusje komt met de supermarkt-oorlog: hierdoor zijn de prijzen wat aan het onthogen, maar nog steeds veel hoger dan vóór de introductie van de Euro.

Ook het -op zich al lachwekkende- voorstel van VVD-er Hofstra om per 'dubbeltje' prijsstijging voor benzine (ik neem aan dat hij bedoelt € 0,10) welgeteld € 0,01 terug te geven per liter benzine is eigenlijk te gestoord om woorden aan te besteden.
Als rechtgeaard VVD-er staat hij daar waarschijnlijk niet bij stil, maar er zijn ook mensen die geen auto rijden en die desalniettemin ook gebukt gaan onder de gevolgen van de stijging van de olieprijs, al was het alleen maar omdat ook de prijs van het aardgas door een of andere belachelijke afspraak uit het grijze verleden meestijgt...

Geen opmerkingen: