donderdag 29 september 2005

Meer vertrouwen in overheid?

Volgens NOS Teletekst gaat de Tweede Kamer waarschijnlijk akkoord met afschaffing van het gebruikersdeel van de OZB ('onroerende zaak belasting'). Dit is volgens het balkenkabinetje een manier om ervoor te zorgen dat de burger meer vertrouwen krijgt in de overheid.

Zouden mensen echt zo oversimpel zijn om te geloven dat ze nu meer geld overhouden? Dat ze niet begrijpen dat ze dat geld heus wel op een andere manier zullen moeten betalen?

1 opmerking:

Anoniem zei

Inderdaad. De huurwaarde van de eigen woning zal bijgesteld worden ter compensatie. Dat vermoed ik tenminste. Of het eigen woning forfait wordt gewijzigd.

Voor de rest is het misschien wel een ietsje eerlijker verdeeld: immers, het eigenaarsdeel (ik denk hierbij ook aan woningcorporaties) werd door een verhuurder uiteraard doorberekend in de huurprijs, zodat de huurder dubbel betaalt.

Ook denk ik dat het erg lastig werd om alle huurders te vinden om de aanslagen goed te kunnen adresseren... zodat het administratief makkelijker werd om alleen de eigenaar een belasing op te leggen.