zondag 16 september 2007

Dag tegen het geweld?

Ik hoorde zojuist in een ANP-nieuwsbulletintje op een of andere commerciële radiozender dat morgen in ons land de "Dag tegen het Geweld" gehouden wordt. Bij wijze van voorbeeld werd aangegeven dat DJ's muziek tegen geweld draaien (als ik het precies gehoord heb, want er was nogal wat omgevingsgeluid).

Het zal wat worden... De overheid blijft ons oproepen om in iedereen een potentiële terrorist te zien, politici rollen vechtend door de Tweede Kamer, maar het gewone volk moet begrijpen dat geweld niet goed is.

Intussen doet de Nederlandse overheid er alles aan om de deelname aan het Verenigdestaatse oorlogsavontuur in Afghanistan te verlengen (en offert daaraan moedwillig de levens op van tientallen Nederlandse militairen en van honderden, zoniet duizenden Afghanen). Ook wil de Nederlandse overheid koste wat het koste de Europese on-Grondwet aangenomen hebben (zonder referendum!), op grond waarvan een nog op te richten Europese krijgsmacht ook buiten de Europese Unie preventief mag ingrijpen (dat is dus wat de VS deed in Irak en wat ze ook maar al te graag in Iran willen doen).

Geweld, dat is dus de boodschap, is iets wat niet mag, behalve wanneer het hogere belangen dient, en die hogere belangen vallen altijd samen met kapitalistische belangen. 't Is maar dat je het weet!

Geen opmerkingen: