maandag 3 september 2007

Begin van het einde van de bezetting van Irak?

Het zal wel een klap zijn voor George Bush en zijn vriendjes van de olie- en wapenindustrie, maar toch heeft de Britse overheid besloten om gisteren de Britse soldaten terug te trekken uit Basra in Zuid-Irak, de tweede grootste stad van Irak. Voorlopig zijn de 500 Britse soldaten overgeplaatst naar een luchtmachtbasis op ruim 10 km van de stad, maar Blair had in februari al de optie opengelaten om deze 500 soldaten helemaal uit Irak terug te trekken.

Verenigdestaatse functionarissen zijn bezorgd dat na de Britse terugtrekking de veiligheidssituatie bedreigd wordt, want hierdoor zou het risico toenemen dat mensen (bijv. drank- en DVD-handelaars) het slachtoffer zullen worden van groepen die een andere interpretatie van de Islam hanteren. (Associated Press vandaag)

Persoonlijk denk ik dat de veiligheidssituatie al minimaal is sedert het moment waarop George Bush & kornuiten besloten om in strijd met het internationale recht Irak binnen te vallen, dus veel erger zal het nooit kunnen worden.

Geen opmerkingen: