dinsdag 4 september 2007

Kan de PvdA niet als rechtervleugel in de VVD ingelijfd worden?

Het is werkelijk ongelooflijk, wanneer je de huidige PvdA (nouja, vanaf het moment dat Wim Kok daar aan de touwtjes begon te trekken en zijn rode veren afschudde) vergelijkt met de SDAP en de PvdA van Den Uyl.

Af en toe hoor je nog wel eens wat socialistoïde fluisterkreten uit de buurt van de PvdA komen, maar Frank Heemskerk (staatssecretaris van Economische Zaken) heeft nu definitief het sociaaldemocratische masker afgeworpen. "Een open economie en globalisering zijn goed voor de Nederlandse economie en daardoor ook voor de werkgelegenheid en samenleving als geheel," vertelde hij gisteren bij een studiebijeenkomst van de SER (Sociaal Economische Raad). (de Volkskrant/ANP gisteren).

Het gaat ook de PvdA gewoon ordinair om geld. Het geneuzel over werkgelegenheid is alleen bedoeld om de kiezers te lijmen, want het enige dat van belang is, dat blijkt keer op keer, zijn de winstcijfers.

Sinds wanneer denkt de PvdA uitsluitend aan Nederlandse belangen? Ik dacht altijd dat socialisten (en sociaal-democraten) juist solidariteit hoog in het vaandel hadden, maar nee: Heemskerk (en ik ben bang dat hij daarmee het PvdA-standpunt verwoordt) denkt niet verder dan de Nederlandse landsgrenzen.

Dat grote delen van de wereld
door de globalisatie veroordeeld worden tot een steeds verder gaande uitbuiting (in Afrika mag -als sommigen hun zin krijgen- alleen nog maar koolzaad verbouwd worden voor de bio-benzine van de EU - en de Afrikanen kunnen dan leningen afsluiten bij de Wereldbank om bij de rijke landen gemanipuleerd voedsel te kopen) zal Heemskerk kennelijk worst (zwijneworst?) zijn - als het maar goed is voor de Nederlandse economie.

De PvdA moet nog héél veel leren, en ik mag werkelijk hopen dat de kiezers deze nep-socialisten bij de eerstkomende verkiezingen een verpletterend lesje leren!

Geen opmerkingen: