zaterdag 15 september 2007

Sprookjes van Moeder de Maxime...

In regeringskringen is nog geen duidelijkheid over wat er nou moet worden gedaan met betrekking tot een nieuw referendum over het herziene Europese Hervormingsverdrag (Nieuwspraak voor 'grondwet', en dat was weer Nieuwspraak voor 'blauwdruk voor een neoliberale Europese Unie').

Volgens Maxime Verhagen is een nieuw referendum overbodig, want volgens hem is er 'recht gedaan aan de mening van de Nederlandse bevolking'. (NRC vandaag)

Hoe Verhagen dit bij elkaar verzonnen heeft, is mij volledig onduidelijk, want er is nooit een zinnig onderzoek gedaan naar de mening van de bevolking. De Balkenbende concludeerde wel dat de Nederlandse bevolking het rood-wit-blauw en het 'Wilhelmus' niet kwijt wilde, maar dat was een slag in de ruimte (welke ruimte is ook nog niet eens duidelijk). Het vreemde is trouwens dat het NRC verderop in het artikel ook nog eens zijn bewering citeert dat "maximaal recht is gedaan aan het nee", dat de Nederlandse bevolking in 2005 uitsprak.

Vreemd, heel vreemd, want als maximaal rekening is gehouden met dat "nee", dan moet er gewoon niet verder doorgezeurd worden over die grondwet (of hoe ze dat gedrocht om publicitaire redenen dan ook willen noemen), dan kómt er simpelweg geen grondwet.

De PvdA doet zijn door mij gisteren bedachte naam (Partij van de Slapjani) alvast weer eer aan, want terwijl fractieleider Jacques Tichelaar
(terecht!) vóór een nieuw referendum is, wordt gesuggereerd dat de partij toch overweegt accoord te gaan met het CDA (dus: géén referendum), maar dan moet er wel iets tegenover staan. En dat zou dan moeten zijn (zoals het NRC meldt) een aanpassing van de versoepelingsplannetjes voor het ontslagrecht en de verlenging van de Nederlandse missie in Uruzgan zou verder nog moeten dienen als wisselgeld.

Daar zijn we dus weer mooi klaar mee... Donner van (zogenaamd) Sociale Zaken past de ontslagregeltjes een beetje aan (en een andere formulering van het voorstel, zonder inhoudelijke wijzigingen, is tenslotte ook al een aanpassing) en het Nederlandse régime besluit de verlenging van de oorlogsdeelname in Uruzgan afhankelijk te stellen van bepaalde voorwaarden (bijvoorbeeld: 'in 2008 verlengen we de missie, maar in 2010 gaan we er serieus over praten') en de PvdA heeft zijn Slapjanisch karakter opnieuw bewezen!

Conclusies:
1. Nederland moet uit de EU!
2. de Balkenbende moet uit de Nederlandse politiek!

1 opmerking:

Anoniem zei

NEEderland uit de EU

Zolang er geen strukturele veranderingen gemaakt worden in (de formuleringen van) de 'europese strontwet' of het 'europees verdrag' of hoe het kreng in de toekomst ook genoemd moge worden, heeft geen enkel land wat het beste met zijn bevolking voorheeft iets te zoeken in een verenigd Europa.

Aangezien ik dat er niet van zie komen (kosmetische aanpassingen zoals het laten vervallen van een gemeenschappelijke vlag of een klublied - ik vond dat "Alle Menschen werden Brüder" trouwens wél een goede keuze - worden met veelteveel bombarie aangekondigd als fundamentele ingrepen), staat ons maar een mogelijkheid open: uit die gemaskeerde diktatuur van de Centrale Bank stappen.

Laten we echter op alle mogelijke manieren proberen te voorkomen dat het úít die klub stappen (weer) gaat leiden tot nationalistische diskussies over het hér-invoeren van eigen munten, want daarmee zijn alleen de banken gebaat, wij als bevolking hebben al eenmaal zwaar mogen betalen voor het inruilen van (in ons geval) de gulden-munt voor het euro-stelsel, ik durf garanderen dat van euro terúg naar gulden nog zwaarder zal kosten.
Blijk ik nu toch een kripto-neo-liberaal te zijn? Nee, maar de kassen van die uitbuiters één keer spekken was al één keer teveel.
Méér dan voor die eerste wisseltruuk sleep ik mij nu van salarisontvangst naar salarisontvangst, terwijl mijn uitgavenpatroon deerlijk veranderd is, in negatieve zin: met mijn afgedragen kleding is nu zelfs de papierindustrie niet meer blij, laat staan de kledingverstrekking van (nog-)minderbedeelden via kringloopwinkels - om maar een voorbeeld te noemen.

Dat de balkenbende in het geheel geen recht van bestaan heeft, was bij Balk-I al duidelijk.