dinsdag 25 september 2007

Petitie vóór referendum gaat door

In het kader van aan derden ter beschikking gestelde bandbreedte hierna een persbericht van vandaag van Wij Willen Referendum:

Referendum petitie gaat door

De PvdA fractie heeft besloten een referendum over een nieuw Europees verdrag niet te steunen. Net als eerder de PvdA bewindslieden zwicht de fractie voor de druk van het CDA en gaat ze lijnrecht in tegen het verkiezingsprogramma op basis waarvan ze in de Kamer is gekozen. Dit is een beslissing die slecht is voor Europa, slecht voor de democratie en slecht voor de PvdA.

Maar het is niet de definitieve beslissing over het referendum. Daarover wordt niet besloten in de Trevezaal of de fractievergadering van de PvdA. De definitieve beslissing wordt pas genomen als er een nieuw Europees verdrag ligt en een wetsvoorstel voor een referendum. Dan zullen alle leden van het parlement zich in alle openheid voor of tegen een referendum uit moeten spreken.

Tot dat moment is er gelegenheid om parlementariërs te beïnvloeden. Dat kan onder andere door de petitie voor een referendum massaal te ondertekenen.
De afgelopen dagen is de petitie gemiddeld door duizend mensen per dag getekend. Dat geeft aan hoe het referendum leeft onder de bevolking.

Voorafgaande aan het debat en de stemming in de Tweede Kamer zal de petitie aan het parlement aangeboden worden.

De petitie is hier te vinden. En via dit e-mail adres kun je meer informatie krijgen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Toen ik het PVDA bericht vernam, dacht ik "Wie na al dat gedraaikont de volgende keer nog steeds PVDA stemt, moet wel een enorme berg boter op het hoofd hebben!"

Wat zullen die PVDA stemmers nu toch wel denken van hun partij?

Al die mooie beloften, maar als het er op aan komt zijn de PVDA vertegenwoordigers te schijterig om zich er aan te houden en durven ze op de TV zelfs te zeggen "dat ze trots zijn op deze beslissing". Dat moeten ze natuurlijk ook zeggen van de PR adviseur...

Ik zou in hun plaats mijn haren uit mijn hoofd trekken. En daarna onverwijld mijn eventuele lidmaatschap opzeggen.