vrijdag 7 september 2007

Ook Buro Jansen & Janssen heeft ernstige twijfels

Buro Jansen & Janssen publiceerde eergisteren onder de titel De mist van aanslagen een artikel met informatie over de dubieuze achtergrond van allerlei al dan niet geslaagde 'terroristische' aanslagen. Ik citeer hier de eerste alinea, voor het hele artikel adviseer ik jullie dringend de bovenstaande link te volgen:
Terroristische aanslagen zeggen vaak meer over inlichtingen- en veiligheidsdiensten, de politiek en de media dan over de terroristen zelf. De 'spin' die volgt op een aanslag of een mislukte aanslag plaatst de daad in een bepaald politiek kader. Zo ook na de recente 'mislukte' aanslagen in London en Glasgow. Het NRC kopte op 30 juni "Londen ontsnapt aan bloedige aanslag. Een 'ernstige en blijvende' dreiging". Maar, pas als de mist is opgetrokken en de aandacht is verslapt, komen de kale feiten aan het licht, zo blijkt uit onderzoek naar eerdere aanslagen in London, Madrid en Parijs. De feiten over die aanslagen zijn verontrustend en zouden moeten leiden tot een kritische blik en een dosis scepsis van de media ten opzichte van de door de overheid gepresenteerde feiten.
Tja, een 'kritische blik en een dosis scepsis van de media'... dat zal nog niet zo meevallen in de gelijkgeschakelde Nederlandse pers. Voorlopig zullen we het zelf moeten doen: goed proberen te analyseren wat er tussen de regels wordt verteld, de 'betere' buitenlandse pers volgen, en natuurlijk de kritische bloggers en websites, zoals die van Buro Jansen & Janssen. De waarheid achter het nieuws ís wel te vinden, maar het kost soms wel heel wat moeite.

2 opmerkingen:

Ben Hoogeboom zei

Goed dat je me opmerkzaam hebt gemaakt op dat Buro, Frank. Hun links zijn ook terzake dienend.

Ben Hoogeboom zei

Zapruder heeft een goeie film over Amerikaanse war profiteers. Duurt vijf kwartier, maar is zeer de moeite waard.