vrijdag 14 september 2007

Nou, dan zal Condo Rice weer wel moeten huilen!

De Iraanse religieuze leider ayatollah Ali Khamenei heeft vandaag te kennen gegeven dat de politiek van George W. Bush in het Midden-Oosten mislukt is. Daarbij zei hij o.a.: "Ik ben er zeker van dat Bush en hoge Amerikaanse functionarissen voor een internationaal gerechtshof vervolgd zullen worden voor de tragedies die zij in Irak gecreëerd hebben." (Reuters vandaag)

Volgens de kritische Israelische krant Haaretz vergeleek hij daarbij Bush nog met Adolf Hitler. Deze krant citeert hem als volgt: "Er zal een dag komen dat Bush voor een oorlogstribunaal gebracht wordt voor de catastrofe die hij in Irak veroorzaakt heeft. Hij moet ter verantwoording geroepen worden, net zoals in het geval van Hitler en Saddam. [...] [Hij] zal antwoord moeten geven op de simpele vraag waarom een rijk land als Irak geen water heeft, geen electriciteit, geen ziekenhuizen, geen scholen... het enige dat de VS in Irak gebracht heeft is terrorisme."

Dat zal weer wel tot problemen leiden, want je herinnert je misschien nog wel hoe Condo Rice in de stress schoot toen ze verkeerd las en niet begreep hoe de toenmalige Duitse minister van Justitie (Herta Daubler-Glemin) de namen van Hitler en Bush in één zin kon gebruiken. Ik kan me dat best voorstellen (dat mevrouw Daubler-Glemin dat gedaan zou hebben), maar het klopte niet eens. Zie daarover mijn artikel Goed lezen is ook een kunst, mevrouw Rice! van 24 september 2002.

Jaja. de waarheid kan soms hard aankomen, ook al hoeft dat -zeker in dit geval- niemand te verbazen. Het zou trouwens wel mooi zijn als de alleszins gerechtvaardigde voorspelling van Khamenei zou uitkomen.

Geen opmerkingen: