zondag 10 september 2006

9/11 - Al Q'aida of Bush & Co.?

In mijn vorige stukje («Toch geen Al Q'aida aanslag?») vermeldde ik de documentaire «Loose Change» al. Dankzij een tip van mijn broer, die tussen twee ontdekkingsreizen momenteel even thuis is, heb ik goed nieuws voor iedereen die vanavond tijd heeft (en Nederland 3 kan ontvangen). Die hoeft niet moeilijk te doen met internet en zo, want de hele avonduitzending van Nederland 3 staat in het teken van de twijfels rond de aanslagen op 11 september 2001:

20:30 - Fahrenheit 9/11
Amerikaanse documentaire uit 2004 van Michael Moore over de gebeurtenissen in de VS na de terroristische aanslagen van 11 september 2001. Moore toont aan dat de regering van president Bush de tragische aanslagen aangreep om op zeer dubieuze wijze de Amerikaanse interventie in Afghanistan en Irak te legitimeren.

22:35 - Zembla
Reportageserie. Afl.: Het complot van 11 september. Vijf jaar na de aanslag op het World Trade Center in New York gelooft bijna de helft van de Amerikanen niet in een officiële lezing van de gebeurtenissen en wil een nieuw onderzoek. Op het internet gonst het van de complottheorieën die zich baseren op onverklaarbare vragen en mysteries. Vrijwel geen enkele politicus of journalist wil zijn handen er aan vuil maken en doet het af als onzin. Een onderzoek naar wat er waar kan zijn van deze complottheorieën, met medewerking van wetenschappers, luchtvaartdeskundigen en explosievenexperts. Samenstelling en regie: Kees Schaap.

23:25 - LPF [10 minuten politiek geneuzel: tijd voor een plaspauze en verse koffie of thee]

23:35/01:00 - Loose Change 2ne Edition
Amerikaanse documentaire van Dylan Avery over 9/11. Al bijna vijf jaar groeit op internet de groep nonbelievers, die zelfs stelt dat de Amerikaanse regering zelf verantwoordelijk is geweest vor het ineenstorten van de WTC-torens en de aanval op het Pentagon. In de documentaire komen stellingen naar voren als: De negentien kapers konden helemaal niet vliegen, de WTC-torens zijn opvallend snel ingestort en vielen recht omlaag, en het gat in het Pentagon is te klein voor een passagierstoestel. De stellingen worden onderbouwd door fragmenten van CNN en Fox News, waarin bijv. een reporter zegt dat hij ter plaatse geen enkele aanwijzing ziet dat een vliegtuig in het Pentagon is gestort, of door getuigenissen van mensen die explosies in het WTC hebben gehoord die niet door de neergestorte vliegtuitgen kunnen zijn veroorzaakt.

Aangezien we om half negen ongetwijfeld allemaal gegeten zullen hebben, dus eigenlijk verwacht ik en reken ik erop dat iedereen (en niet alleen mijn lezers) 4½ uur aan de TV gekluisterd zit, met een plaspauze om 23:25. Wie om 20:30 nog niet klaar is met eten, moet dan voor deze ene gelegenheid vanavond maar even met het bord op schoot bij de TV gaan zitten.

En als je dan een beetje van je verbazing bent bekomen, wordt het ook tijd na te denken over de rol van het Nederlandse régime van Balk & Zalm met zijn blinde steun voor de oorlogen in Afganistan en Irak.

Geen opmerkingen: