vrijdag 29 september 2006

NAVO wint op alle fronten! - Of?

Spits,vertelt ons vandaag, onder de kop NAVO dekt heel Afghanistan, dat de NAVO eind dit jaar haar acties uitbreidt naar het Oosten van het land, waardoor het hele land dan door de NAVO bestreken wordt. In het artikel wordt nog eens uitgelegd dat 'het bondgenootschap [...] in Afghanistan [is] om de democratisch gekozen regering te helpen beschermen tegen rebellen en drugshandelaren'.

Het getuigt trouwens wel van ongebreideld optimisme om te denken dat heel Afghanistan met 40.000 militairen (volgens het artikel 32.000 van de NAVO en nog eens 8.000 onder rechtstreeks bevel van de VS) onder controle te houden is.

Mij doet dit bericht erg denken aan de kreet die tijdens de Tweede Wereldoorlog regelmatig opdook in de 'gelijkgeschakelde' Nederlandse pers: Duitsland wint op alle fronten

Ik ben overigens erg benieuwd hoe lang het zal duren (in Vietnam duurde het ruim 10 jaar) voordat de Verenigdestaatse bezettingsmacht (formeel is het de NAVO, maar die staat wél onder Verenigdestaats opperbevel) zich met de staart tussen de poten zal moeten terugtrekken.

Geen opmerkingen: