donderdag 21 september 2006

Geinige partij, dat CDA! - NIET!

Het officiële standpunt van het CDA is (tot op heden althans) dat tijdens de Eerste Wereldoorlog (in 1915) Turkije, bondgenoot van Duitsland, Armeniërs deporteerde naar Syrië, waarbij er honderdduizenden omkwamen. Het officiële standpunt van Turkije is nog steeds dat die volkerenmoord niet heeft plaatsgevonden.

En dat levert dan ook meteen een groot probleem op. Het CDA heeft namelijk twee kandidaten van Turkse afkomst op de lijst voor de verkiezingen van 22 november gezet (ongetwijfeld in de hoop zo stemmen van Turken te trekken - zoals tegenwoordig zelfs de engste partijen minstens één schaam-allochtoon op hun lijst hebben staan). En deze twee kandidaten (Ayhan Tonca en Osman Elmaci) verdedigen het officiële Turkse standpunt. (Trouw gisteravond).

Mócht er onder mijn lezers toch nog een verdwaalde CDA-stemmer zitten, dan wil ik die toch ernstig oproepen om zijn/haar stem nog eens zeer zorgvuldig te heroverwegen. Ik heb absoluut niets tegen kandidaten van niet-(helemaal)-Nederlandse afkomst -dat kan een bevriende kandidate op de SP-lijst getuigen-, maar wanneer die zich
dan bij hun politieke activiteiten baseren op ideeën uit hun land van herkomst twijfel ik ernstig of ze wel in staat zijn zich loyaal op te stellen jegens de Nederlandse samenleving.

Geen opmerkingen: