vrijdag 15 september 2006

Toerisme en Terrorisme in de USA

De Verenigdestraatse toerisme-industrie wil meer buitenlandse bezoekers lokken omdat het beeld van de VS in het buitenland steeds slechter wordt, aldus de Voice of America. Uit een onderzoek door het Pew Global Attitudes Project is gebleken dat in de twee 'traditionele bondgenoten' Spanje en Groot Brittannië het imago van de VS sedert 2000 méér dan 20% is verslechterd.

Volgens volksvetegenwoordiger William Delahunt (uit Massachusetts) zal dit leiden tot blijvende negatieve consequenties voor de buitenlandse politiek van de VS: "Want zonder de steun van de bevolking van naties die traditionele bondgenoten van de Verenigde Staten zijn, zullen we geen partners hebben in de strijd tegen het terrorisme".

Roger Dow, voorzitter van de Travel Industry of America, heeft het marktaandeel van internationale bezoekers in de afgelopen 12 jaar al 33% verloren. [Waarom 12 jaar? Om de schuld op Bill Clinton te schuiven?]

Mijzelf lijkt het wel een goed idee om de zaken eens andersom te zien: Als de VS nu eens een einde maakten aan die moordende "oorlog tegen het terrorisme", die bovendien het terrorisme alleen maar aanwakkert, en als alle paranoïde maatregelen (zoals de draconische eisen jegens reizigers, die met een beetje pech bij aankomst in de VS terug gestuurd kunnen worden en naar de voor hun reis gemaakte kosten kunnen fluiten) teruggedraaid zouden worden, misschien dat dan 'internationale bezoekers' na verloop van tijd weer minder weerstand voelen bij het idee van een bezoeken aan een land met een moorddadig regime.
Dát lijkt me heel wat beter dan toeristen te lokken om door te kunnen gaan met absurde -maar daardoor helaas niet minder bloedige- oorlogen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Tja.
Wie ooit in Shannon Airport (Ierland) komt, zal ontdekken dat dit de echte Europeese poort naar de USA is.

Voor vakantiegangers, en voor Ieren die hun voorouders eens willen achterhalen.

Ik durf te stellen dat de Ieren en hun continentale achterban echt alleen maar de familie willen bezoeken. En hun afkeer over de toestand in de wereld en de USA daarom verdoezelen.

De Nederlanders zijn trouwens echt erg dom!! New York was ooit een Nederlandse vestiging !! Zie locale namen in New York, zoals "De Bronck's land" etc. Maar ja, verkocht dus. Zou het hele gebeuren after all toch onze eigen schuld zijn???? Nou ja, over een jaar of 15 zijn er emotioneel gezien nog maar 50% nederlanders in Nederland, de rest is import. Ik hoop dat die import ook dijken kan bouwen ;-)))