vrijdag 29 september 2006

Moderne filosofie bij het ANP

Het ANP is niet alleen goed in het politiek bijkleuren van anti-kapitalistisch nieuws, maar slaagt er ook nog eens perfect in om iets simpels onbegrijpelijk te maken.

Zojuist publiceerde het Noordhollands Dagblad via haar RSS-feed een ANP-artikel onder de nietszeggende kop Clinton verslaat Bush in Bin Laden-peiling.

De eerste alinea vermeldt dat "George Bush [...] het in de peilingen af[legt] tegen [...] Bill Clinton als het gaat om de vraag wie het meest heeft gefaald om [...] Osama Bin Laden uit te schakelen".

Met mijn niet door Mammoet-onderwijs, studiehuis, tweede-fase-onderwijs of wat voor onderwijs-experimenten dan ook verziekt verstand begrijp ik daaruit dat Bill Clinton het meest geblunderd heeft, dat het vooral zijn schuld is dat Bin Laden nog vrij rondloopt (bij wijze van spreken dan, want we weten niet of hij rondloopt, we weten zelfs niet eens zeker of hij nog leeft).

Als je echter naar de derde alinea van het artikel gaat, zie ja daar dat het volgens 32% van de ondervraagden de schuld van Bush is dat hij Bin Laden nog niet gevangen is en volgens 22% de schuld van Clinton.

Goed, ik geef het toe, het is volstrekt nutteloze informatie, want wat heb je aan een dergelijke peiling. Maar ook wanneer je als persbureau of ander medium nutteloze informatie publiceert, is het toch wel handig (als je tenminste serieus wilt worden genomen) om te zorgen dat die nutteloze informatie niet ook nog eens onzinnige informatie wordt.

P.S.: Hetzelfde bericht is inmiddels ook al (letterlijk identiek) opgedoken bij de Metro.

Geen opmerkingen: