maandag 25 september 2006

Stemcomputers? Daarom niet!

Ik ben lang niet de enige die zich in Nederland ongerust voelt over de risico's van de stemcomputers die in het grootste deel van Nederland gebruikt worden. Ik heb daar al eerder stukjes over geschreven en zeker Wij vertrouwen stemcomputers niet heeft op zijn site een zee aan informatie beschikbaar.

Vanavond besteedde het TV-programma TROS-radar er aandacht aan. Die uitzending is ook via het internet te zien (al weet ik niet hoe lang). Wie dit programma over de risico's van stemcomputers dus nog niet gezien heeft, adviseer ik dringend om de link even aan te klikken en te kijken. Bij het programma waren een beveiligingsexpert, iemand van Leefbaar Utrecht en Ewout Irrgang van de SP aanwezig. Irrgang gaat - zoals blijkt uit een bericht op de SP-site - hierover vragen stellen aan de minister van binnenlandse zaken.

Laten we hopen dat het allemaal wat uithaalt en dat we uiteindelijk weer, net als vroeger, zeker kunnen zijn dat onze stemmen ook écht terecht komen bij de partij en bij de kandidaat die we willen!

Geen opmerkingen: