vrijdag 15 september 2006

Verenigdestaats rapport "stuitend, fout en misleidend"

De Belgische krant De Morgen, zich baserend op The Washington Post, laat weten dat het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) scherp heeft gereageerd op een rapport dat een commissie van het Verenigdestaatse Huis van Afgevaardigden heeft uitgebracht over het Iraanse kernprogramma. Het rapport wordt door bevoegde VN-rapporteurs gekenschetst als "stuitend, deels verkeerd, misleidend en bevat ongegronde beweringen".

Volgens het rapport zou de IAEA (en trouwens ook de CIA!) de mogelijkheden voor Iran om kernwapens te ontwikkelen verkeerd ingeschat hebben...

Wanneer zelfs een gerespecteerde instantie als de IAEA al klaagt over de leugens van de zijde van het Verenigdestaatse régime, waarom zouden wij, de burgers, dan alle smoezen en uitvluchten van datzelfde régime wél moeten geloven? Misschien, héél misschien, heeft het Iraanse régime wel slechte bedoelingen, maar dat staat in ieder geval niet vast. Wat wél vast staat is dat het régime van de VS boordevol slechte bedoelingen zit, en ze bovendien ook al aan het uitvoeren is!

Geen opmerkingen: