zondag 10 september 2006

Toch geen Al Q'aida aanslag?

Gisteravond was er een full house in de Conway Hall in Londen vanwege een lezing door David Ray Griffin (professor emeritus), schrijver van het onlangs gepubliceerde boek "The 9/11 Commission Report: Omissions and Distortions" (letterlijk: Het rapport van de 11/9 commissie: Weglatingen en verdraaiingen). Zijn lezing ging over de vraag "Was 11/9 eigen werk?"

Hij is niet de enige die zich dat afvraagt, getuige een
recent opinie-onderzoek in de VS, waarbij bleek dat 36% van de Verenigdestaters het "erg waarschijnlijk" of "enigszins waarschijnlijk" vond dat hun regering bij de aanslagen betrokken was door ze niet tegen te houden of ze zelf had uitgevoerd. (The Guardian, 9 september 2006)

Ook veelzeggens is o.a. de documentaire van 1½ uur «Loose Change», waarvan onlangs de belangrijkste punten door de VRT werden uitgezonden en die je -als je een breedband internet-aansluiting- ook op het internet kunt zien via de site van
loosechange911. Als je in de rechterkolom een paar keer doorklikt, vind je zelfs een versie met Nederlandse (Dutch) ondertitels.

Je kunt ook op Democracy Now nog kijken naar een uitzending met David Ray Griffin over zijn boek "The New Pearl Harbor" over hetzelfde onderwerp.

Op enkele punten is de documentaire een beetje slordig gemaakt (er worden bijv. citaten getoond van politici e.d., waarbij niet vermeld wordt wanneer en waar ze werden uitgesproken of geschreven), maar dat neemt niet weg dat er meer dan genoeg duistere zaken zijn, die door de officiële lezing niet verklaard worden. Alléén dat is al voldoende reden om te twijfelen aan de versie van het régime van Bush, dat er alle belang bij had om de aanslagen aan te grijpen om een aanval op Afghanistan (en later Irak en eventueel Iran) mee te rechtvaardigen.

Geen opmerkingen: