zaterdag 23 september 2006

De Volkskrant voor bijgekleurde informatie

In een artikel over een Hezbollah-bijeenkomst in Beiroet, waarbij ook Hezbollah-leider Nasrallah aanwezig was (de Volkskrant, gisteren) staan weer een paar (on)fraaie voorbeelden van teksten die zo in de roman 1984 door het Ministerie van Waarheid aan de officiële waarheid hadden kunnen zijn aangepast:

"Tijdens en na de oorlog, die zonder duidelijke winnaar eindigde, ..." En waarom trokken Israel en sponsor VS zich dan terug? Waarschijnlijk omdat de Israeli's toch intelligenter zijn dan de VS en wél begrijpen dat een strijd tegen een guerilla niet gewonnen kan worden. Wie heeft dan gewonnen? Het lijkt mij duidelijk dat dat niet de partij is die zich met de staart tussen de benen terugtrekt, ook al is er dan een voor Libanon vernederende VN-resolutie voor doorgedrukt.

Tweede voorbeeld: "Tijdens de oorlog, die begon met de ontvoering van twee Israëlische militairen, ..." Wat is er in kotsnaam nodig om tot de botte koppen van de redactie van de Volkskrant en het ANP (de bron van het bericht) te laten doordringen dat dit twee krijgsgevangen gemaakte vijandelijke soldaten waren?

Geen opmerkingen: