donderdag 28 september 2006

Politiek onbenul in Den Haag

Begin deze maand slaagde een Metro-verslaggever erin ongehinderd rond te lopen op de marinebasis Kattenburg in Amsterdam. In de Tweede Kamer gestelde vragen beantwoordde minus-ter van oorlog Kamp tussen neus en lippen op het moment dat de rapportage van de Schiphol-brand en het aftreden van minus-ters Donner en Dekker speelde, ongetwijfeld in de hoop dat dat niet op zou vallen.

Zijn reactie beperkte zich in grote lijnen tot een slappe opmerking dat een 100% veiligheidsgarantie niet te geven is, waardoor hij zich volgens Harry van Bommel (SP) al bij voorbaat indekt voor een herhaling van ongeoorloofd 'bezoek'. Ook Luuk Blom (PvdA) is ontevreden over Kamp's reactie.

Zsolt Szabó (VVD) is simpel genoeg om Kamp op zijn blauwe (?) ogen te geloven: "Als de minister zegt dat het in orde is, heb ik dat te geloven."
Als je zoiets na vier jaar van de meest leugenachtige en de meest incompetente politiek na 1945 nog kunt en durft te stellen, heb je dringend therapie nodig - en ik ben er eigenlijk van overtuigd dat er in dit geval geen redding meer mogelijk is.

De hele Nederlandse politiek staat, van hoog tot laag, bol van terrorisme-paranoïa, maar volgens Kamp moeten we ons niet druk maken wanneer militaire terreinen onvoldoende beschermd worden. Ondanks dat juist dat plaatsen zijn waar de o zo gevreesde terroristen wapens kunnen vinden...

1 opmerking:

Anoniem zei

Grappig genoeg heb ikzelf een jaar of 25 geleden hetzelfde meegemaakt (mijn rol leek wel wat op die van de journalist).

Ik heb de indruk dat de beveiligers van defensie dermate intensief bezig zijn met "verloren" USB-sticks; slecht gewiste harddisks van PC's die aan de straat zijn gezet en hackers etc. dat ze de simpele dingen uit het oog verliezen...

Verder heb ik door de media ook de indruk gekregen dat creatief denken niet de sterkste kant is van de (een?) militaire organisatie.

Ik raad verder iedere agressor aan om Nederland binnen te vallen op de eerste maandag van de maand, exact om 12:00 uur. Dan reageert er toch niemand op de sirenes.