zaterdag 16 september 2006

Wat is het nut van politieke zwalkers?

Het CDA is erachter gekomen dat de no-claim korting in de zorg (volgens berekeningen van het Centraal Planbureau -CPB- en de FNV) niet meer opleveren dan 150 miljoen euro in plaats van de verwachte (gewenste?) 2 miljard. Bovendien is het CDA boos omdat de FNV eerder over deze cijfers beschikt dan het CDA. Maxime Verhagen, fractievoorzitter van het CDA vindt dat het verkiezingsprogramma daarop zou moeten worden aangepast. Het partijcongres van het CDA was overigens al eerder tegen de no-claim korting. (Noordhollands Dagblad vandaag)

Waarom is het CDA boos dat de FNV eerder op de hoogte was? Het enige waarom de partij boos zou moeten zijn is het feit dat ze zich zelf niet genoeg moeite gegeven heeft om achter de resultaten van de regeling te komen. Juist omdat zelfs het CDA-congres tegen was, had de partij zelf de vinger aan de pols moeten houden! Juist omdat het partijbestuur het eigen partijcongres geschoffeerd heeft om vooral toch maar geen conflicten te krijgen met de VVD, met wie de partij had afgesproken om een of andere vorm van eigen bijdrage in te voeren. Volgens VVD-minus-ter Hans (Drooge)Worst zouden de burgers daardoor kostenbewuster worden en de regeling zou volgens deze enge arroganterik ook 2 miljard aan lastenverlichting oplevering (lastenverlichting? Toch zeker niet voor de mensen die de korting niet zouden krijgen? Misschien voor de managers van de ziekenhuizen, of voor de verzekeringsmaatschappijen, al zou je dan 'lastenverlichting' moeten vertalen met 'winstverhoging'). Bij de VVD kun je niks anders verwachten.

En Maxime Verhagen... tja, hij merkt kennelijk dat de wens van de SP (het verkiezingsprogramma is daar erg duidelijk in. Zie op de site van de SP) wel gehoor vindt bij de slachtoffers van de Zorgverziekingswet, die Drogekorst verleden jaar bijna gewapenderhand heeft ingevoerd (lees: doorgedrukt).

Ik herhaal: Wat is het nut van politieke zwalkers? Oftewel: waarom zou iemand in kotsnaam op het CDA stemmen (of op diverse andere partijen? Er is maar één partij die een werkelijk beter Nederland ( en dan een beter Nederland voor iedereen!) voorstaat en dat in haar programma ook mogelijk maakt: de SP.

Geen opmerkingen: