zondag 24 september 2006

Maar wie heeft het nou gedaan?

Een voor de deur van het Amsterdamse mediacafé Plantage geparkeerde auto met Belgisch kenteken is vanochtend door een aantal figuren met bivakmutsen vernield. In het café vonden opnamen plaats voor het TV-programma Buitenhof, waaraan de rechtse Belgische politicus Filip Dewinter (van Vlaams Belang, de erfgenaam van het Vlaams Blok) zou meewerken. De auto bleek volgens de politie niet eens van Dewinter te zijn. Van de daders is nog geen spoor. (Noordhollands Dagblad van vandaag).

Het akelige is dat morgen de ingezonden-brieven-rubrieken beslist weer vol zullen staan met enge insinuaties over 'de linkse kerk' en terroristische actievoerders, terwijl deze schoftenstreek uiteraard evengoed georkestreerd kan zijn door enge rechtse clubs - met de bedoeling actievoerders in een kwalijk daglicht te stellen. Het is daarom erg belangrijk dat de schuldigen wél gevonden worden, zodat de ware toedracht vastgesteld kan worden.

Het vernielen van eigendommen van zelfs de engste fascisten of terroristen kan niet links zijn. Iemand die écht links is, respecteert te allen tijde de vrijheid van meningsuiting en zal zijn tegenstander niet door bedreigingen of vernieling aanvallen, maar proberen hem in een debat af te troeven.

Geen opmerkingen: