woensdag 20 september 2006

Zaterdag 23 september - 13:00 - Amsterdam / Museumplein

In het kader van aan derden ter beschikking gestelde bandbreedte:

Zaterdag 23 september -Luchtalarm bij Amerikaans consulaat op Museumplein


Uit protest tegen de Nederlandse steun aan de oorlogspolitiek van George Bush zal op zaterdag 23 september een groot luchtalarm afgaan voor het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. Om 14.00 uur zullen honderden mensen symbolisch dood neervallen op het gras van het Museumplein. Met deze manifestatie willen de organisatoren aandacht vragen voor de bloedige gevolgen van de zogenaamde ‘War on Terror’, die naar hun mening sinds 11 september 2001 slechts meer oorlog, terreur en gevaar heeft voortgebracht.

Woordvoerder Bart Griffioen: ‘Steeds meer mensen hebben genoeg van de leugens en het beleid van Bush. Ook de Telegraaf-enquete van vorige week liet dat zien: op de stelling ‘Nederland moet achter de VS blijven staan’ zei maar liefst 60 procent NEE. Met onze symbolische actie willen we dat geluid onderstrepen. We protesteren tegen het zogenaamde “Nieuwe Midden-Oosten” van Bush en vinden dat er een einde moet komen aan de actieve steun daarbij van Nederland, zoals aan de troepenmissie in Afghanistan.’

De oproep is onder anderen ondertekend door Tweede Kamerleden Naima Azough, Godelieve van Heteren en voormalig Tweede Kamerlid Mohamed Rabbae. De oproep krijgt ook steun van een aantal bekende Nederlanders zoals rapper Ali B, publicist Mohammed Benzakour, acteur Peter Faber, artiest Bob Fosko en Martin Koolhoven, regisseur van het ‘Schnitzelparadijs’.

Afgelopen zomer organiseerde deze coalitie van Palestijnen, joden, moslims, socialisten en vele anderen ook een succesvolle demonstratie tegen de oorlog in Libanon en Gaza. Aanstaande zaterdag zal er ook elders in de wereld – van Europa tot de VS, van het Midden-Oosten tot Latijns Amerika – opnieuw worden gedemonstreerd tegen de Amerikaanse oorlogspolitiek.

Zaterdag 23 september - Museumplein Amsterdam
Afghanistan... Irak... Libanon... Palestina... Iran...
NEE tegen het 'Nieuwe Midden-Oosten' van de VS & Israël
BREEK MET BUSH!
- 13:00 Begin manifestatie
- 14:00 Aanvang luchtalarm

Zie de volledige oproep en meer informatie op:http://www.stopoorlog.nl

Geen opmerkingen: