dinsdag 12 september 2006

Nog vijf planken nodig voor Bush, héél hard nodig!

Bush heeft werkelijk een kolossale plank voor zijn kop (vermoedelijk tropisch hardhout, ook dat nog!)

De bondgenoten weten niet hoe ze zich uit zijn leugens moeten draaien en (hopelijk) een groot deel van de Verenigdestaatse burgers ook niet, maar George Boef gaat maar gewoon door met zijn gezwets. Ga er even voor zitten en lees mee wat hij gisteravond uitkraamde:

"Wat we ook voor fouten gemaakt hebben in Irak, we zouden de grootste fout maken als we zouden denken dat door ons terug te trekken de teroristen ons met rust zouden laten. Ze zullen ons niet met rust laten. De veiligheid van Amerika [= VS] hangt af van het resultaat van de strijd in de straten van Bagdad"

"Er is mij vaak gevraagd waarom we in Irak zitten, als Saddam Hussein niet verantwoordelijk was voor de aanslagen op 11 september. Het antwoord is dat het régime van Saddam Hussein een duidelijke bedreiging vormde. De wereld is veiliger omdat Saddam Hussein niet meer aan de macht is." (Washington Post)

Dat is nog niet alles. De Voice of America publiceerde vanmiddag de hele toespraak (niet aan te bevelen voor gevoelige mensen) en hij blijkt ook nog het volgende uitgekraamd te hebben: "Osama Bin Laden en andere terroristen houden zich nog steeds verborgen. Onze boodschap aan hen is duidelijk: Het maakt niet uit hoe lang het duurt, maar Amerika zal jullie vinden, en we zullen jullie voor de rechter brengen."

Zoals het er nu uitziet, lijkt het alsof Osama Bin Laden eerder Amerika zal vinden dan omgekeerd - en daarmee bedoel ik niet (ik zeg het maar voordat Condo Rice misschien weer in de stress schiet) dat ik hoop dat er nog meer aanslagen gepleegd zullen worden. Wat mij betreft zijn er nooit meer aanslagen én nooit meer oorlogen; en met de legers moet dan ook het kapitalisme maar verdwijnen, want dat is de hoofdoorzaak van een heleboel ellende in de wereld.

Trouwens, die George Boef zou een IQ van 120 hebben (wat een onderzoeksleidster van de Universiteit van Californië noemt: "Hij is absoluut intelligent, zeker slim genoeg om president van de Verenigde Staten te zijn") en dat is nog minder dan Ronald Reagan (geschat op 118 tot 142). (Algemeen Dagblad, 10 september 2006)
Ik ben de afgelopen decennia wel tot de conclusie gekomen dat je niet erg intelligent hoeft te zijn om een domme natie (die tenslotte alleen in termen van geld en macht kan denken) te leiden, maar iemand die de hierboven geciteerde onzin verkoopt kan beslist geen IQ van meer dan 60 hebben (en dat is waarschijnlijk nog geflatteerd).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

kijk, ik zag door de veranderde programmering per ongeluk al twee keer "de wereld draait door". Een stel ronkerige zonnebankhoofden in een theekranzerige (of toch tapkasterige?) sfeer van "ons kent ons" die "kritisch" naar de dingen kijken.

Ik zag politiek gezien voornamelijk gedreutel over dhr. Wilders en wat andere kleintjes... Ik heb het idee dat dhr. Bush heel wat meer aanleiding geeft om belachelijk gemaakt te worden. Daarbij is hij in de wereld ook iets bekender dan dhr. Wilders.

Misschien heb ik wat gemist en hebben ze ons bevriende staatshoofd wel degelijk door het stof gehaald, maar ik vermoed dat ze dat niet mogen ivm de zelfcensuur... of is dit programma er toch weer eentje in het kader van 's-Rijks Tooverlantaarn?

stelling:
Als er in Irak alleen maar dadels werden gekweekt dan was er niks gebeurd.

(En de intelligentie van Bush is irrelevant. Volgens mij zegt hij alleen maar datgene wat hem door mediaspecialisten voorgeschreven wordt)

Dwarslezer zei

Beste Bill, in principe ben ik het met je eens dat de intelligentie (die niet noodzakelijk aan het IQ gerelateerd hoeft te zijn) van Bush niet relevant is. Het lijkt me desniettegenstaande toch niet onmogelijk dat een intelligente president eerder gebruik zal maken van zijn formele status en woorden zal uiten als "Ben je nou helemaal van de pot gepleurd? Je dacht toch niet dat ik die bullshit ga voorlezen?"