donderdag 28 september 2006

Die arme god... Alles moet hij zelf doen!

Oproep, ontvangen via het internet:
Kleding voor de dak en thuisloze vrienden kunnen we het hele jaar gebruiken!

In de winter vooral jassen, slaapzakken, dekens en broeken en dan het meest herenbroeken en schoenen!

Het leuke is dat je zo ook weer een getuige mag zijn van het werk dat we alleen maar door onze here Jezus mogen doen! Hij heeft het hele werk en dus ook de kleding in de hand!

Via een markthandelaar uit Amsterdam hebben we ook al heel wat sokken mogen ontvangen! God is geweldig! Zo ook met het herenondergoed. Dit blijft altijd wel erg veel nodig!
En daar staat god dan met kleding in zijn handen, ook herenondergoed!

1 opmerking:

Anoniem zei

kinky god houdt van goor ondergoed?

Nee, dat was lachen! Maar voor we op een blog-post reageren proberen we altijd wat meer informatie te vinden.
In dit geval moest dat via de auteur van het artikeltje hierboven, omdat we weten dat hij ook niet voor het goedkope effekt gaat, maar voor het degelijk onderbouwde. Wat blijkt: een van zijn (voorheen altijd betrouwbare) bronnen was voorzien van halve waarheden, selektief geselekteerde citaten, precies genoeg om verontwaardigd of geïrriteerd te worden over de schijnheiligheid van de Jezus-neuzelaars.

Zowel Dwarslezer als ik voelden dat er iets niet in de haak was met die 'oproep, ontvangen via het internet', maar we konden er de vinger niet op leggen, dus D. moest terug naar zijn bron, en die kwam (in eerste instantie) met een iets te vage uitleg.
Na wat aandringen kwamen er nog wat gegevens tevoorschijn die er (dankzij Google) toe leidden dat de herkomst van de citaten boven water kwam.

Het blijkt om een (voorzover we dat kunnen beoordelen) redelijk bona fide groep mensen te gaan die buiten hun normale dagtaken veel tijd, geld en energie stoppen in het van voedsel, kleding, geneeskundige en geestelijke verzorging voorzien van een groep dak- en thuislozen - een groep die we niet met name zullen noemen, omdat ze het beste met rust gelaten kunnen worden om dat werk te doen.
Veel steden hebben gelukkig dat soort projekten. Het is alleen hartstikke schandalig dat die nodig zijn en voor een deel kunnen we daar Balk en zijn bende mede-verantwoordelijk voor stellen. Maar dat is niet voor hier en nu.

Het enige wat we op die mensen aan kunnen merken is dat ze het vanuit hun bona fide (= goede geloof) doen, omdat daar veel te vaak een voor zichzelf gereserveerde beloning in een hemel mee moet worden verdiend, en naar wij menen (Dwarslezer denkt daar min of meer hetzelfde over) maakt dat de boel een beetje wrang: ik geef de arme sloeber nu een bord soep, want daar word ik later rijkelijk voor beloond.

Afgezien daarvan verdienen initiatieven als dit alle hulp die ze maar kunnen krijgen.